Deşifre - 14 Aralık Pazartesi,Deşifre - 14 Aralık Pazartesi izle,Deşifre - 14 Aralık Pazartesi fragmanı,Deşifre - 14 Aralık Pazartesi özeti,

Deşifre - 14 Aralık Pazartesi Konusu

http://www.sinemaloji.com/wp-content/uploads/desifre1.jpg

İran kaynaklı bir efsaneye göre karınca yumurtasından elde edilen yağ, kız çocuklarının vücuduna sürülürse ilerde belli bölgelerde tüylenme olmazmış… İşte bu safsatadan yola çıkan bazı girişimciler karınca yumurtası yağından, tüy dökücü krem yaptıklarını iddia ettiler. Ardından hatırı sayılır bütçelerle reklam kampanyaları yaptılar. Özellikle kadınlara hitap eden girişimciler, birçok ünlüyü de reklam kampanyalarında kullandılar.

Oysa bilimsel olarak karıncanın yumurtasından değil yağ çıkarmak, karınca yumurtalarını toplamak bile mümkün değildi. Açıkçası birileri tüketiciyi fena halde kandırıyordu.

İşte bu gerçekten yola çıkan İstanbul Mali Polisi söz konusu firmaların Ankara ve İstanbul’daki depolarına düzenlediği baskınlarda içerisinde karınca yumurtası yağı olduğu iddia edilen 35 bin kutu sahte tüy azaltıcı kreme el koydu. Milyonlarca Lira değerindeki sahte tüy azaltıcı kremler, Türkiye’de binlerce eczanenin yanı sıra başta Almanya ve Hollanda olmak üzere pek çok Avrupa ülkesinde de satışa sunuluyordu.

Üstelik bu ürünleri piyasaya süren girişimciler, tüketici güvenini kazanabilmek için merkezi Almanya’da bulunan dünyaca ünlü bir kozmetik laboratuarını da referans olarak gösteriyordu… Oysa o laboratuar olan bitenden habersizdi. Tüm bu gelişmeler üzerine Sağlık Bakanlığı skandala el koydu. İki firmanın ürünleri hakkında toplatma kararı çıkarılırken bir firma da incelemeye alındı.

Peki, karınca yumurtası yağından üretildiği iddia edilen tüy azaltıcı kremlerin içerisinde aslında ne vardı. Uyanık firmalar, masum tüketiciyi nasıl kandırdı?

Sahte kozmetikçiler, hem bazı ünlü simaları hem de medyayı nasıl kullandı. Hangi ünlünün tenis maçına sponsor oldu?

Her fırsatta Türkiye’nin en güvenilir ismi olduğunu dilinden düşürmeyen hangi sanatçı, bu firmalardan biriyle iş ortağı çıktı. Kozmetik vurguncuları yasalarda ki hangi boşluktan yararlandı? Tüy azaltıcı krem alırken nelere dikkat edilmeli. Bu kremler sağlığa zararlı mı, yoksa gerçekten de tüyleri azaltıyor mu?

İstanbul Mali Polisinin gerçekleştirdiği son yılların en büyük kozmetik dolandırıcılığı operasyonu Türk Televizyonlarında ilk kez DEŞİFRE’DE…

Yayın Tarihi : 14 Aralık 2009 / Pazartesi
Yayın Saati : 00.30

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Bu Blog Hilmi Mutlu - Mustafa Katırcıoğlu Projesidir..Bu bLogdan maLesef yazı çalamazsınız çünkü kod ekledim kusura bakmayın emeğe saygı :)