Kilo Almadan Sigara Nasıl Bırakılır? Kilo almadan sigarayı bırakmanın yolları NelerdiR ?

0 yorum
Sigara tiryakilerinin, kilo alma korkusuyla, alışkanlıklarından vazgeçemeyeceğini belirten uzmanlar, “Bu yanlış bir düşüncedir. Günde bir paket sigaranın sağlığınız için taşıdığı risk, normal kilonuzdan en az 65 kilo daha fazla olmanız durumunda yaşanır. Birden bire 65 kilo almak da mümkün değil” diyor.İHA muhabirinin, Sigarayla Savaşanlar Derneği’nin internet sitesinden derlediği bilgilere göre, sigaraya bırakan erkeklerin yüzde 61′i, kadınların yüzde 51′i sigarayı bıraktıktan sonra bir ya da 2 kilo alıyor. Ancak sigarayı bırakanların yüzde 23′ü kilo veriyor.
Uzmanlar, sigara içenlerin kilo alamadığını, sigaranın bazı gıdalardaki faydalı Maddelerin vücutta kullanılmasını engellediğini belirterek, “Sigarayı bırakınca kilo almanın sebebi, bu gıdalardan daha fazla faydalanılmasıdır. Nikotin, metabolizmayı da etkiler ve tiryaki daha çabuk kalori yakar” dedi.
Uzmanlar, sigarayı bıraktıktan sonra kilo almamak için şunları yapmayı öneriyor:
Unutun: En iyi yaklaşım, kilo alma ihtimalini göz ardı ederek, sigarayı bırakmaktır. Belki de en fazla 1-2 kilo alırsınız ya da hiç kilo almazsınız.
Egzersiz yapın: Hem sigarayı bırakmak hem de hayat tarzınızda değişiklik yapmak zordur. Gene de sigarayı bırakmadan önce spora başlamak ve bıraktığınız dönemde buna devam etmek çok faydalı olacaktır. Spor yapmak, hem kilo almanızı engelleyecektir hem de sigarayı unutmanıza yardımcı olacaktır. Deneyin, göreceksiniz.
Şeker tüketiminizi azaltın: Çok sıkı bir rejim uygulamanıza gerek yok. Çok sıkı bir rejim yaparak kendinizi zorlamak yerine sadece yeme miktarınızı azaltın ama her şeyi yiyin. Şekerli şeylerden uzak durun ve yediğiniz meyve miktarını arttırın. Kan şekeri miktarınız düzelecektir ve canınız daha az şeker isteyecektir.
Yeme alışkanlığınızı değiştirin: Daha küçük porsiyonlarda yemek yiyin. Örneğin; daha küçük tabaklar kullanın. Daha yavaş yemek yiyin, sofrada yemeğini en son bitiren siz olun. Her lokmadan sonra çatalınızı bırakın. Daha büyük bir Su bardağı kullanın, her lokmadan sonra bir yudum su için. Tatlı yerine meyve yiyin. Yemeğinizi bitirir bitirmez sofradan kalkın. Yemekten sonra bir şey yapın (sigara içmeyin). Yürüyüş yapabilirsiniz, dişlerinizi fırçalayabilirsiniz, bulaşık yıkayabilirsiniz. Yemek aralarında çiğ sebze yiyin (havuç, salatalık, Lahana vb.). Daha erken yatmaya özen gösterin. Abur cubur yemeyin.Hareket edin: Araba kullanmak yerine yürümeyi tercih edin. Sabahları koşun. Ev temizliği yapın.

Daha FazLa BiLgi İçin Tıklayınız..

2010 Gelin Başı Modelleri - 2010 Gelin Başı Modelleri Nelerdir ?

0 yorum



Daha Fazlası İçin Tıklayınız

Murat Boz 2010 Şans Albümü - Murat Boz Soner Sarıkabadayı Dinle

0 yorum
Son albümü "Şans" ile büyük beğeni elde eden Murat Boz, özellikle şu günlerde "Sallana Sallana" adlı şarkısı ile çok seviliyor. Bu şarkısına konser görüntülerinden oluşan bir klip çeken Murat Boz, yakında sevenlerine çok güzel bir sürpriz yapacak.
Albümünde yer alan ve bir Soner Sarıkabadayı şarkısı olan "İki Medeni İnsan" adlı şarkısı için albümde olmayan bir versiyon hazırlatan sanatçı, şarkının yeni versiyonunda "Soner Sarıkabadayı" ile düet yapıyor. Bu yeni versiyonun satışı sadece dijital ortamdan yapılacak. Bu sürpriz versiyona bir de klip çeken sanatçıyı çok yakında, birlikte kamera karşısına geçtiği Soner Sarıkabadayı ile ekranlarda izlemeye başlayacağız. Murat Boz, bu kliple son albümünün promosyonunu tamamlayacak ve yaz aylarına özel çıkartacağı single albümün hazırlığına başlayacak.
Murat Boz'un favori şarkısı : Soner Sarıkabadayı - Buz
Burcu : Balık

Şarkıyı Dinlemek İçin Tıklayınız..

Aşk-ı Memnu 59.Bölüm 28 Ocak 2010 İzle

0 yorum


aşk-ı memnu,aşk-ı memnu izle,aşk-ı memnu dizisi,aşk-ı memnu dizisi izle,aşkı memnu seyret,aşk-ı memnu 59.bölüm izle,28 ocak aşk-ı memnu 59.bölüm fragmanı izle,aşk-ı memnu bihter behlül sevişme videoları izle,28.01.10 aşk-ı memnu yılbaşı izle,full kanal d aşk-ı memnu dizisi seyret

Aşk-ı Memnu 58.Bölüm 21 Ocak 2010 İzle

0 yorum


Tek Parça Full




58. Bölüm Özet



Bihter ve Behlül yine ateşe yürüyor 

Behlül ve Bihter, içinde bulundukları durumun giderek artan tehlikesine rağmen birbirlerinden uzak duramıyorlar.
Behlül’ün Nihal’e evlenme teklif etmesi herkeste büyük bir şaşkınlık yaratır. İlk şaşkınlığın ardından Bihter hariç herkes bu kararı büyük bir sevinçle karşılar. Bihter ise büyük bir acı içinde, Behlül’ün Beşir’i ikna etmek için diyetinin bu olduğunu anlar.
Büyük bir sevinç dalgasıyla başlayan gece, Ziyagil Ailesi için büyük olaylarla noktalanır. Bihter, Behlül’e olan öfkesini Behlül’ün canını yakarak dindirmeye çalışır. Her taraftan kendini sıkışmış hisseden Behlül katıldıkları davette, Hilmi Önal’ın Bihter’le arasındaki yasak ilişkiyi bildiğini ima etmesiyle öfkelenir ve kontrolünü kaybeder. Ziyagil Ailesi olayın büyümesiyle geceden ayrılmak zorunda kalır.  Hilmi’nin Adnan Bey’i hangi konuda uyarmaya çalıştığını bir tek Behlül ve Bihter anlamaktadır. Bu durum Peyker’in de uzun zamandır var olan şüphelerine ışık tutar. 
Bihter ve Behlül için bu son yaşanan olay çemberi gittikçe daraltır. Bihter için de Behlül ile Nihal arasındaki nişan artık bir kaçış noktası olur.
Yaşadıklarının ağırlığıyla ezilen Behlül’ün Nihal’e daha çok yaklaşmaktan başka çaresi yoktur.
Behlül ve Bihter, içinde bulundukları durumun giderek artan tehlikesine rağmen birbirlerinden uzak durmalarının çok zor olduğunun farkındadırlar. Behlül, Nihal’le nişanlanırken, iki yasak aşığın hayatında, korku hüzün ve pişmanlık dolu yeni bir dönem başlar.  


ilgili aramalar:aşk-ı memnu,aşk-ı memnu izle,aşk-ı memnu dizisi,aşk-ı memnu dizisi izle,aşk-ı memnu dizisi seyret,aşk-ı memnu 58.bölüm izle,aşk-ı memnu 21 ocak 58.bölüm izle,21.01.10 aşkı memnu izle,21.01.10 aşk-ı memnu dizisi seyret

Rober Hatemo Maxi Single Mahrum Albümü Dinle

0 yorum
Uzun süredir suskunluğunu koruyan Erol Köse, yeni yılın ilk flash transferini Rober Hatemo'yu bünyesine alıp 2 şarkıdan oluşan, versiyonlarla beraber 6 yapıt içeren ve haftaya piyasada yer alacak olan maxi single'ı yaparak gerçekleştirdi.

Rober, ilk klibini kutup ülkesi İzlanda'da çektirdi. Sıcaklığın – 20 leri bulduğu ülkede çok zor koşullarda çekim yapan ekip, yer yer donma tehlikesi ve beraberinde birçok ölüm tehlikesi atlatarak, klip çekimini tamamladı.

Senaryo gereği Vatnajokull Buzulunda binlerce metrekare buzulun üstünde siyah bir smokin, beyaz bir gömlek ve siyah bir papyondan oluşan yepyeni kostüm imajıyla yer alan Rober Hatemo hiçbir zorluğa aldırış etmeden klibe 3 gün saatlerce devam etti. Bununla da yetinmedi ve yöredeki vahşi atlara binip bir cesaret örneği sergiledi.


Şarkıyı Dinlemek İçin Tıklayınız
 
Bu Blog Hilmi Mutlu - Mustafa Katırcıoğlu Projesidir..Bu bLogdan maLesef yazı çalamazsınız çünkü kod ekledim kusura bakmayın emeğe saygı :)