Fatih Üstün - Ankaralıyız & Şiir Gözlüm Full Dinle

0 yorum
Fatih Ustun - Seni Sevmekten Baska
Fatih Ustun - Alemciyiz (Remix)
Fatih Ustun - Alemciyiz
Fatih Ustun - Ankaraliyiz
Fatih Ustun - Canım Kardasim
Fatih Ustun - Doldur Saki
Fatih Ustun - Doymuyor
Fatih Ustun - Git Gayri
Fatih Ustun - Kochisar Elleri
Fatih Ustun - Siir Gözlüm

Aşk Kurbanları Married Life Filmini Full İzle

0 yorum
Sevgi aşktan daha üstün olabilir mi!1940'lı yılların sonlarıdır. Aşk Kurbanları Filmini İzle, Richard Lagnley bekar bir playboydur ve en yakın arkadaşı olan Harry Allen, Richar'da aşık olduğunu söylemek için bir öğle yemeğine davet eder ve bu davetle birlikte Richard bir hikaye anlatmaya başlar. Harry, Pat ile evlidir ve boşanmaları durumunda Pat'ın derinden sarsılacağından endişe etmektedir.

Daha sonra Harry'nin yeni sevgilisi de onlara katılır. Aşk Kurbanları Filmi, Ancak Harry, bir süre sonra Pat'in de başka birine aşık olabileceğini ve derinden sarsılacağı endişesiyle bunu kendisine, Aşk Kurbanları TV8 İzle, söylemekten kaçınacağını öğrenir.
Orijinal Adı Married Life
Yönetmen Ira Sachs
Oyuncular Chris Cooper
Annabel Kershaw
Pierce Bromsan
Patricia Clarkson

Teselli Filmi Kanal 7 İzle

0 yorum
Birbirlerine "Teselli" olan iki insanın hikayesi...Teselli Filmini İzle, Uzun süredir evlat hasreti çeken Sıdıka ve eşi büyüklerinin baskılarına artık dayanamaz hale gelmiştir. Teselli Filmi, Kayınpederi oğluna eşini boşaması için sürekli baskı yapmaktadır. Sıdıka'nın kocası babasının söylenmelerine artık daha fazla dayanamaz ve bir gün evi terk eder...

Kanal 7 Teselli izle, Sıdıka'nın kocasının peşinden gidip onu bulmaktan başka çaresi yoktur. Ve çaresiz kadın İstanbul'a doğru yola çıkar...
Nihan Durukan
Burak Göncü
Güngör Vanlı
Yakup Gonca

Smackdown 16 Temmuz Full İzle

0 yorum
smackdown 16 temmuzu izlemek için bu yazımı takip ediniz..

smackdown 16 temmuz seyret,smackdown 16 temmuz full izle,smackdown 16.07.2010 full izle,tek parça smackdown videoları izle,16 temmuz smackdown hd kalitesinde izle

Survivor Kızlar ~ Erkekler 18 Temmuz Show Tv İzle

0 yorum
Survivor bu hafta 11 temmuzda ekranlara geliyor.Bakalım haftaya neler olacak onun bilgisini verelim dedik ama bizdede bilgi yok elimize gelir gelmez sizlerin önüne sunacağız..

Özcan Deniz Kalp Yarası Şarkı Sözü | Full Dinle

0 yorum
Özcan Deniz'in en son albümünde bulunan Kalp Yarası şarkı sözü aşağıdadır..


Her yanın bıçak kesiği
Gördüğün kan karası
Kapanmıyor dinine yandımın kalp yarası
Ağlıyor adamın anası
Duydumki görmüşler oynaşta seni
Nefesinde el oğlunun nefesi
Takmış beşi biryerdeyi kahpe
Kaymak gerdanlarına
Şaştı iyice bende en tazesi kantarımın benliği
Neyle tartayım gidip sıyırayım ilk gördüğüm entariyi
Öldürene kadar aldatayım
Öyle olmuyor böylede olmuyor
Sığmıyor bu benim meşrebime vesselam
Bu değil anamın ben diye büyüttüğü
Uymuyor adamlık hamuruma böyle intikam
Ah ne zormuş sevdalanması bir erkeğin ağlaması
Seçmedim yaşadım yeri hayat diye
Dibe vurdum lanet olası
Şimdi arkamdan atıp tutuyorlar
Karı gibi acı çekiyor diyorlar
Ben onu kolu kaybında onlar adamlığı inkar zannediyorlar
Bundan daha çok kaybedemem
Şimdi sıra insan gibi acı çekme faslında
Öyle olmuyor böylede olmuyor
Sığmıyor bu benim meşrebime vesselam
Bu değil anamın ben diye büyüttüğü
Uymuyor adamlık hamuruma böyle intikam

özcan deniz kalp yarası dinle,özcan deniz şarkı sözü,özcan deniz kalp yarası şarkı sözü,özcan deniz tüm kliplerini izle

Evcilik Oyununa Hangi Ünlü Dahil Oluyor ?

0 yorum
Evcilik Oyununda Bahar Ve Mert Ayrılarak Yarışmadan Çıktılar.Şimdi çiftler arasında merak edilen en önemli konu Evcilik oyunu yarışmasına hangi ünlülerin katılacağı.
Çiftler arasında kimlerin eve gelebileceği tartışılıyor.En ilginç tahmin ve istek ise hakan dan geldi. Hakan yarışmaya Nihat Doğan'ın gelmesini istediğini söyledi.
Önümüzdeki günlerde yarışmaya hangi ünlülerin geleceğini hep birlikte göreceğiz..

İnşallah neşeli bir çift gelirde biraz güleriz :)

My Free Farm Oyun Özellikleri

0 yorum
Oyunumuzda bitkiler dikip ,hasat edip, hayvan yetiştirebilirsiniz, seviyeniz yükseldikçe rafınıza yeni bitkiler ekleyebilirsiniz ,yeni binalar inşa edebilirsiniz,yerine getirilen görevler sayesinde oyununuza yeni özellikler ekleyebilirsiniz.

Başlangıçta yabani otlar, ağaç kökleri ve diğer engeller ile tarlanızı ekmeye başlayacaksınız, Engelleri kaldırmak sizlerin elinde KL kazandıkça bu engellerden kurtulmanız çokta zor olmayacak. 4.Seviyeden itibaren tarlanızın üstünde bütün engelleri temizle botonu çıkacaktır,bununla tek tek temizlemek yerine kolaylıkla bütün tarlayı temizleyebilirsiniz.

Oyuna başlarken tarlanıza ekmek üzere havuç verilmektedir,Çiftliğinizde toplam 18 Alan bulunmaktadır,Bu alanlara tarla veya bina inşa edebilirsiniz.

Oyunda seviyeniz ilerledikçe Kümes,İnek ahırı,Koyun ahırı,Arı çiftliği,Lonca binası,Mayonez mutfağı Mandıra,İplikhane veBonibon mutfağı satın alabilirsiniz,

Tarlanızda yetiştirdiğiniz ürünleri hayvanlara yedirerek üretim süresini kısaltabilirsiniz, Tavuklarınızdan yumurta,Yumurtadan ise Mayonez elde edebilirsiniz, İneklerinizden aldığınız sütü mandırada peynir üretiminde kullanabilirsiniz, Arı çiftliğinizde üretilen bal ile bonibon mutfağında değerlendirebilirsiniz, Koyun ahırında koyunlardan elde ettiğiniz yünü İplikhanede değerlendirebilirsiniz. 
Çiftliğinize gelen müşretirilere satış yaparak hem KL hemde Puan kazanırsınız. Çiftliğinizde üretilen her ürünü pazarda diğer çiftçilere satabilirsiniz.

Çiftliğinizde 10.Seviyeden itibaren Lonca Binası kurabilirsiniz, Birlik Beraberlik içinde oyunda ilerleyebilir dahada eğlenceli hale sokabilirsiniz, Lonca yönetimi vergi telebinde bulunabilir,

Lonca başkanı, loncada 3 üyeden fazla üye varsa, tamamlanan lonca görevleri karşılığında puan kazanır. Kazanılan puan bir sonraki seviyeye geçmek için gereken puanın %1 ine tekabül eder ama hiç bir zaman 500.000 puandan daha fazla olamaz. En yüksek seviyeli görev tamamlandığında en çok puanı lonca başkanı kazanır. Düşük seviyeli görevlerde daha az puan kazanır. Örnek: lonca başkanının seviyesi 25 ve lonca 30. görevi yapıyor. Lonca başkanı bu görev karşılığında (50.050.000-37.440.000) %1 , yani 126.100 puan kazanmaktadır. Buna karşılık lonca eğer 5. görevi tekrar yaparsa lonca başkanı tekrar puan alamaz.

Lonca görevleri - Ödüller

Lonca bir görevi tamamladığında, istatistiklerdeki lonca sıralamasında işe yarayacak lonca puanı kazanır. Puanlara ek olarak, loncadaki bütün üyelerin (Yöneticiler hariç) lonca binasından satın alabileceği süs eşyaları açılır. Bir üye lonca binasından bir süs eşyası alıp loncadan çıktığında aldığı eşya geri alınmaz. Bir alman atasözüdün dediği gibi, sende olan sende kalır. Loncanızın görev aktivitelerini lonca binasından takip edebilirsiniz. Yapılan görevlerin seviyesi yükseldikçe lonca binası da güzelleşecektir.

En güzel alışkanlığınız olacak Oyunumuzu oynamaya ne dersin

Hadi sende katıl aramıza ve çiftçilikteki ustalığı bütün çiftçilere göster

İnşa alanları & Hayvanlar


Oyuna ilk olarak 6 adet inşa alanı ile başlarsınız. Başlangıç rehberinin direktiflerini izleyerek kısa süre içinde ilk alana bir tarla, ikinci alana bir kümes kuracaksınız. Diğer inşa alanlarına bina inşa edebilmek için önce alanların inşa yapılabilir hale getirilmesi gerekmektedir. Biraz para karşılığında inşa alanını hazır hale getirebilirsiniz. Fiyat sürekli artacaktır.

Bir inşa alanı temizlenir temizlenmez, oraya bir bina inşa edebilirsiniz. Oyunda tarlalar da bina olarak geçmektedir.

İnşa alanınıza tarla inşa ettikten sonra, yeni tarlanızın içinde üretim alanlarınızı işgal eden yabani otlar, taşlar ve hatta ağaç kökleri olaraktır.Bu engelleri temizleme maliyetini ödeyerek(coin yada Kl ile) temizleyebilir ve hatta altlarından süprizler bulabilirsiniz. Bütün engelleri bir arada temizlemek istiyorsanız, tarlanızın üst kısmındaki menünün ortasındaki Bütün engelleri temizle butonunu kullanabilirsiniz.
 

Oyunda inşa edilebilecek binalar:


Tarla,
Kümes(yumurta),
İnek ahırı(süt),
Koyun ahırı(yün),
Arı kovanı(bal),
Mayonez mutfağı(mayonez),
Mandıra(peynir),
İplikhane(yün topu),
Bonibon mutfağı(bonibon) ve
loncalar için lonca binası.

Seviyenizi geliştirdikçe yeni bina geliştirme seviyeleri de açılacaktır. İlk seviye geliştirmesi binaya daha fazla hayvan sığdırabilmenizi sağlar, daha sonraki geliştirme ise hayvanların üretimini arttırmaktadır. Seviyesi geliştirilen tarlada sulamanın üretim süresine sağladığı katkı artar ve ürünler daha kısa sürede yetişir. Tarla son geliştirme seviyesine ulaştığında seçtiğiniz bir bitkinin sulamadan özel olarak etkilenmesini sağlayarak üretim süresini kısaltabilirsiniz. Seçtiğiniz bitki daha sonra başkasıyla değiştirilebilir. Her seviye geliştirmesinin maliyeti bir öncekine göre daha fazladır.
 

1.seviye binaların inşa fiyatları


Tarla: 2000 kL
Kümes: 2500 kL
İnek ahırı: 3400 kL
Koyun ahırı: 6200 kL
Arı çiftliği: 6800 kL
Lonca binası: 1400 kL
Mayonez-mutfağı: 5200 kL
Mandıra: 6800 kL
İplikhane: 8100 kL
Bonibon mutfağı: 9700 kL
 

Hayvanlar


Hayvanların bulunduğu binaların seviyesini geliştirdikçe içinde barındırabileceğiniz hayvan miktarı artmaktadır. Kasabadaki hayvan tüccarından yeni hayvan satın alabilirsiniz. İlk satın aldığınız hayvanın maliyeti ondan sonra alacağınız aynı türdeki hayvanların maliyetine göre daha hesaplıdır. Arı kovanınız için arılarınızı kasabayı çarşamba ve cumartesileri ziyaret eden arıcıdan alabilirsiniz.

Hayvanlarınızı besleyebileceğiniz ürünler:
Tavuklar: Buğday ve mısır
İnekler: Yonca ve Kolza
Koyunlar: Yemlik pancar, otlar
Arılar: Ayçiçeği, Peygamberçiçeği
Hayvanların yerlerini değiştirmek

Hayvanlarınızı binalarınız arasında paylaştırabilirsiniz. Üretim halinde olmayan binaların üzerinde çıkan yeşil ok işaretine tıklayarak paylaştırma işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
Oka tıklandığında hayvanlarınızı paylaştırabileceğiniz binaların yer aldığı bir pencere çıkar, örneğin sahip olduğunuz diğer kümesler. Sadece içinde o an üretim gerçekleşmeyen binalara hayvan gönderebilirsiniz. Bir sonraki aşama olarak, göndermek istediğiniz hayvan miktarını girin ve paylaştır butonuna tıklayın. Hayvan paylaştırmanın maliyeti, hayvan satın almada olduğu gibi sahip olduğunuz hayvan sayısına göre değişiklik göstermektedir.

Üretim halinde olmayan binaların yanındaki yeşil oka tıklayarak hayvanlarınızı bir binadan diğerine taşıyabilirsiniz. Oka tıkladığınızda hayvanlarınızı taşıyabileceğiniz binaların listesi gelmektedir, örneğin tavuklar için sahip olduğunuz diğer kümesler. Hayvanlar sadece üretim halinde olmayan binalara taşınabilir. Taşımak için ilgili binayı seçin ve taşımak istediğiniz hayvan rakamını girdikten sonra onaylayın. Çiftliğiniz

Görevleri tamamlayarak çiftliğinizin güzelleştirmek adına birşeyler yapabilirsiniz, ikinci ve üçüncü bir çiftlik satın alabilirsiniz. bunun dışında çiftliğinizde istemediğiniz ürünleri öğütebileceğiniz bir öğütücü bulunmaktadır. Öğüttüğünüz şeyler geri gelmeyecek şekilde kaybolur.

MY FREE FARM - GÖREVLER


Görevleri kasabada üzerinde sarı ünlem işareti bulunan kişilerden kabul edebilirsiniz. Görevleri tamamlamak için süre sınırınız yoktur. Bir görevi tamamladıktan 24 saat sonra yeni bir görev alabilirsiniz.

Görevleri tamamlamanızın karşılığında Puan kazanırsınız. Seviye atlamanız için toplamanız gereken bu puanları normalde yetiştirdiğiniz ürünleri toplayarak kazanırsınız. Puanların dışında bahçe serginizi süsleyebileceğiniz özel dekoratif süs eşyaları da bazı görevlerin karşılığında verilmektedir.

Görevlerden kazanabileceğiniz en çok işinize yarayacak hediye 2. bir raf (18.görevden sonra) ve 2. bir çiftlik(23. görevden sonra) olacaktır. (Premium üyeler için 35. görevden sonra 3. çiftlik). Sadece görevler yaparak açılacak bu süprizleri çiftliğinizden satın alabilirsiniz.
 

MY FREE FARM - KASABA MERKEZI


Kasabaya ekranınızın üst kısmındaki otobüs sembolüne tıklayarak gidebilirsiniz. Her toplu taşıma aracında olduğu gibi otobüsle kasabaya gitmekte biraz zaman almaktadır. Ama premium üyelikle kasabaya gecikme olmadan ulaşabilirsiniz. İlgili yerlere ulaşmak için kasabada tıkladığınızda işleme geçecek binalar, insanlar, yada nesneler vardır.

Tohum tüccarı üretim yapamnız için gerekli olan tohumları temin eder.

Hayvan tüccarı hayvan(tavuk,inek ve koyun) satın alabileceğiniz yerdir.

Arı Murat Çarşamba ve cumartesi günleri arı satışı yapmaktadır.

Yapı marketi Tarlanızı süsleyebileceğiniz süs nesneler satmaktadır. Seviyeniz yükseldikçe Yapı marketinde satılan nesnelerin çeşidi artmaktadır.

Sağ alt bölümdeki Yarışmalar ve İstatistikler bölümlerinden ilgili bölümle ilgili güncel bilgilere ulaşabilirsiniz.

Reklam Kulesi reklam verebileceğiniz yerdir. reklamlar sayesinde gün içindeki müşteri sayınız artar.

Pazar Yeri satışta olan ürünleri satın alabileceğiniz yada diğer oyunculara ürünlerinizi satabileceğiniz bölümdür.Pazar yerinde ürünlerinizi satabilmek için sattığınız ürünlerin maliyetinin %10 luk kısmını pazar yeri vergisi olarak ödemeniz gerekmektedir. Fiyatları karşılaştıran oyuncular pazar yerinde her zaman karlı olacaklardır. Genelde tohum tüccarındaki fiyatlar pazar yerindekilere oranla daha hesaplıdır. Bunların dışında diğer oyunculara Sözleşme(üst menüden sözleşmeler ikonu) gönderebilirsiniz. Sözleşmelerde yaparak yaptığınız satışlarda herhangi bir vergi ödemeniz gerekmez. Ama sözleşme yapacağınız kişileri bulmak biraz zaman alabilir. Bu süreci hızlandırmak için kasabadaki

Pazar Tellalı Osman yada Forumların yardımına başvurabilirsiniz.

Tellal osman sayesinde bütün oyuncuların okuyabileceği yazılar yayınlayabilirsiniz. Uzun süreli sözleşme partneri bulmak, Lonca ilanları vs.. için idealdir. Tellal en fazla 20 mesaj yayınlayabilir. Yeni mesajlar geldikçe en alttaki en eski mesajdan başlayarak silinmeye başlar. Yazılar 200 karakter uzunluğunda olabilir ve maliyeti 5 Coin dir.
 

My Free Farm müşteri nasıl çoğaltılır


Çiftliğinizin alt kısmında, müşteriler tarafından ziyaret edilen küçük bir satış standınız bulunur. Gün içinde standınızı ziyaret eden müşteriler genelde tohum satıcısının fiyatlarının %40 - %70 üzerine kadar teklif verirler. Ama bazı müşteriler para konusunda cimrilik yapmaktan kaçınmazlar. Müşteriler oyundaki en önemli gelir kaynaklarınızdandır. Standınızda bekleyen müşterilere ürünlerinizi satabilir, daha sonra satış yapmak için bekletebilir, yada geri gönderebilirsiniz.


Çiftliğinize gün içinde ilk geldiğiniz andan itibaren saat başı bir müşteri gelir. Reklam kulesinden reklam vermediğiniz sürece gün içinde 6 adet müşteriye sahip olabilirsiniz. Satış standınızın önünde en fazla 16 müşteri bekletebilirsiniz. Kuyruk 16 kişi olduğu zaman o gün içinde alacağınız müşteriler sıra kalabalık olduğu için gelmekten vazgeçeceklerdir.
Mouse ile satış standınızın üzerine geldiğinizde, o gün kaç müşteri aldığınızı, kaçına satış yağtığınızı, kaçını gönderdiğinizi ve reklam sürenizin ne zaman biteceğini görebilirsiniz.

Reklam yaparak gün içinde alacağınız müşteri sayısını arttırabilirsiniz. Reklam fiyatı seviyenize göre değişmektedir. İlk seviyelerde müşterilerden kazanacağınız para ileriki seviyelere göre daha az olacağından, reklam maliyeti de düşük olur. Yüksek seviyerde reklamlarınızı Coin karşılığında verirsiniz. Reklamla gelen müşterilerden genelde iyi kar elde edersiniz ve müşterilerin önerdikleri teklifler, günden güne değişir.

Reklamlar gece yarısı başlayıp gece yarısı biter (00.00) , yeni verilen reklamlar da dolayısıyla geceyarısından itbaren devreye girer..

ReklamlarGünlük müşteri
Normal6
El ilanı8
Reklam panosu10
Büyük reklam kampanyası12

LONCALAR

LONCA NEDIR?


10. seviyeye ulaştıktan sonra, bir loncaya katılabilir yada kendi loncanızı kurabilirsiniz. Loncada, loncadaki diğer oyuncularla iletişime geçebilir, ürün değiştokuşu yapabilir yada beraber hareket edebilirsiniz. Loncalarda bütün üyelerin buluştuğu bir lonca binası yer almaktadır. Burada lonca görevleri gerçekleştirilmektedir.Bu görevlerle puan kazanabilir, lonca sıralamanızı yükseltebilir ve sadece lonca görevleriyle elde edebileceğiniz süs eşyalarına sahip olabilirsiniz.
 

NASIL LONCA KURARIM?


Lonca sahibi olarak çiftliğinizde lonca binasını kurabileceğiniz boş bir alana sahip olmanız gerekmektedir. Lonca binası da diğer binalar gibi inşa edilir, daha sonra yapmanız gereken tek şey bir lonca ismi ve açıklaması belirlemektir. Bunun dışında üye katılım vergisi belirleyebilirsiniz.(vergiler sisteme ödenmektedir, 0 da yapabilirsiniz) lonca ismi değiştirilemez ve maksimum 25 karakter uzunluğunda olabilir. lonca açıklaması ise maksimum 100 karakter uzunluğunda olabilir.
Bu ayarları istediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Lonca yönetimine ulaşmak için lonca binasına girdiğinizde sol üstköşedeki kurşun kalem simgesine tıklayınız. Lonca yönetiminden lonca için bir flama ve kısaltma da seçebilirsiniz. Lonca kısaltması tüm lonca üyelerinin isminin sonuna eklenir, örneğin Oyuncuadı[BGF]. Sadece lonca yönetimindeki kişiler yönetim penceresindeki ayarları kaydedebilir.
Nereyi imzalamalıyım?

10. seviyeye ulaştığınızda bir loncaya girebilirsiniz. Kasabadaki istatistikler kısmında loncaların listesine ve bilgilerine ulaşabilirsiniz. lonca isminin yanındaki zarf ikonuna tıklayarak başvurunuzu gönderebilirsiniz.
Bunu yaptıktan sonra Aday ünvanı alır ve lonca binasına girebilirsiniz. Lonca yönetimi, başvurunuzu onayladığında ünvanınız üye olarak değişir. Bu sayede lonca haber bültenini kullanabilecek yetkiye sahip olursunuz. lonca binasına doğrudan gitmek için çiftliğinizin arkasındaki yolu kullanabilirsiniz.
Lonca yönetimi, adaylardan katılım vergisi talep edebilir. Ödenen bu para sisteme gider ve en azından aday yoğunluğunu sınırlamaya yarar. Eğer lonca yönetimi herhangi bir adayın üyelik talebini kabul etmez yada aday kendiliğinden vazgeçerse ödediği vergiyi geri alır. Üyeliği kabul edilenler loncayı terkettiğinde ödedikleri vergiyi geri alamazlar.
 

BAŞKAN KIM?


Lonca başkanı(LB) otomatik olarak bütün yetkilere sahiptir. Lonca başkanı, iş yükünü azaltmak için lonca başkan yardımcısı(LBY) atayabilir. Lonca başkan yardımcısı, Lonca başkanının(lonca kurucusu) bütün yetkilerine sahip değildir. LBY isterse üyelikten yönetime terfiyi reddedebilir. Lonca yönetimi, adaylık başvurularını değerlendirebilir, loncadan üye atabilir ve lonca görevlerini başlatıp sonlandırabilir. Lonca başkanı, loncada 3 üyeden fazla üye varsa, tamamlanan lonca görevleri karşılığında puan kazanır. Kazanılan puan bir sonraki seviyeye geçmek için gereken puanın %1 ine tekabül eder ama hiç bir zaman 500.000 puandan daha fazla olamaz. En yüksek seviyeli görev tamamlandığında en çok puanı lonca başkanı kazanır. Düşük seviyeli görevlerde daha az puan kazanır. Örnek: lonca başkanının seviyesi 25 ve lonca 30. görevi yapıyor. Lonca başkanı bu görev karşılığında (50.050.000-37.440.000) %1 , yani 126.100 puan kazanmaktadır. Buna karşılık lonca eğer 5. görevi tekrar yaparsa lonca başkanı tekrar puan alamaz.
 

Haber bülteni


Haber bülteninde, loncayla ilgili bütün bilgiler yer almaktadır. loncayı kim terketti, kim başvurdu, hangi görev başlatıldı yada sona erdi gibi. lonca yönetimi bültene mesaj gönderebilir yada silebilir. Mesajlar bültenin en üst kısmında görüntülenir.
 

Lonca görevleri - Seçim eziyeti


Lonca yönetimi, el arabasından bütün lonca üyelerinin katılacağı bir görev seçer. En güncel, en yüksek seviyedeki görevler yada daha önceden yapılmış görevler seçilebilir. Görevlerin her zaman farklı talepleri vardır. Bir sonraki görevde bir öncekinin aynı olmayacağı yada tamamen başka birşey talep edileceğini hiçbirzaman bilemezsiniz. Görevler bir kez başlatıldığında iptal edilemezler. Loncanızda aktif bir görev olduğunu size göstermek için çiftliğinizdeki yön işareti sağa sola sallanır.
 

Lonca görevleri - Tamamlamak


Bir görev başlatıldığında, lonca binasındaki el arabasında bir geri sayım başlar. Bu süre içinde lonca üyelerinin istenen ürünleri getirmesi gerekir. Özellikle verilen süreden daha önce bitirilen görevlerde bonus kazanılır. Bütün lonca üyeleri istenen ürünleri rafından el arabasına sürükleyerek göreve katkıta bulunur. Görev tamamlanamadığı taktirde, tekrar başlatılarak tekrar denenebilir. Bunun dışında küçük loncalar, büyük loncalarla rekabet edebilir çünkü görevlerde istenen ürün miktarı hesaplanırken loncadaki üye sayısı dikkate alınmaktadır.
 

Lonca görevleri - Ödüller


Lonca bir görevi tamamladığında, istatistiklerdeki lonca sıralamasında işe yarayacak lonca puanı kazanır.
Puanlara ek olarak, loncadaki bütün üyelerin (Yöneticiler hariç) lonca binasından satın alabileceği süs eşyaları açılır.
Bir üye lonca binasından bir süs eşyası alıp loncadan çıktığında aldığı eşya geri alınmaz. Bir alman atasözüdün dediği gibi, sende olan sende kalır.
Loncanızın görev aktivitelerini lonca binasından takip edebilirsiniz. Yapılan görevlerin seviyesi yükseldikçe lonca binası da güzelleşecektir.
 

BAHÇE SERGISI

BAHÇE SERGISI NEDIR?


Bahçe sergisi ile tarlanın en güzel resimlerini sergileyebilirsin. Bahçe serginde tarlandan çekilmiş ekran görüntüleri yer alır, ayrıca bu görüntülerin linklerini E-mail olarak gönderebilir, forumlara ekleyebilirsiniz. Bunların dışında her ay bahçe sergisi değerlendirmelerine göre en güzel bahçe sergisi seçilmektedir ve en güzel bahçeye sahip oyuncu 1 ay premium üyelik kazanmaktadır.
 

Bahçe sergisi nasıl güzelleştirilir?


Bahçe serginizi güzelleştirmek için dikebildiğiniz bütün bitkileri dikebilirsiniz. Bunun dışında yapı marketinden, görevleri tamamladıkça açılan süs eşyalarını satın alarak, tarlanıza yerleştirebilirsiniz. Neyi nasıl yerleştirdiğiniz göz zevkinize kalmıştır.
Bahçe serginiz için verilen oylar, süs eşyalarınızın getirdiği bonus puanlarıyla çarpılır ve değerlendirme puanınızı oluşturur. Yapı marketi süs eşyaları orta, lonca süs eşyaları yüksek bonus kazandırmaktadır.
 

Nasıl çalışıyor?


Profil sayfanıza gidip bahçe sergisinin yanındaki kutucuğu işaretleyiniz.
Daha sonra kutucuğun sağ tarafındaki düzenle butonuna basarak bahçe serginizi düzenlemeye başlayabilirsiniz.
Karşınıza etrafı kalın bir çerçeveyle kaplı bir tarla çıkacaktır. Çerveçenin rengini sağ üst kısımdan değiştirebilirsiniz. Alt kısımda "Resmi çekilecek tarla" ibaresini göreceksiniz. Bu bölümden hangi tarlanızın resminin bahçe sergisinde yer almasını istediğinizi belirlersiniz. Daha sonra fotoğraf makinası ikonunun yanındaki kutucuğu işaretleyip kaydet butonuna bastığınızda Bahçe serginizi oluşturmuş olacaksınız.
 

Hazine sandığı


Bahçe serginizin altında bir hazine sandığı yer almaktadır. Bu sandıkta diğer oyunculardan aldığınız hediyeler saklanmaktadır. Hediyeler, kasabadaki hediye otomatından gönderilmektedir..
 

YARIŞMALAR


Kasabada sağ altta içinde kupalar olan rafa tıklayarak yarışmalara katılabilirsiniz. Yarışmalar birkaç gün boyunca sürmektedir. Yarışmalar seçilen bir üründen en fazla getirme prensibine dayanmaktadır. Yarışma menüsünde güncel sıralamayı ve kimin ilgili üründen kaç tane gönderdiğini görebilirsiniz.

Yarışma bittiğinde ilk sıradaki katılımcılar altın, 2.-15. sıradaki katılımcılar gümüş ve 16.-50. sıradaki oyuncular bronz madalya ile ödüllendirilir.

Yarışmalarda kazanılan madalyalar listelerde isminizin yanında ve süs bahçenizde gözükür. Birden fazla madalya kazanmışsanız madalya üzerine mouse ile madalyanın üzerine gidildiğinde kaç adet kazandığınız görüntülenir.

Madalya kazanmak için neden uğraşasınız? Aslında uğraşmak zorunda değilsiniz. Yarışmalara katılmak tamamen isteğe bağlıdır. Amacı çiftçi olarak kendinizi kanıtlamaktır.
 

My Free Farm ulaşılabilir Seviyeler - Level



#
SeviyePuanAçıklama
1Rençber0Oyuna bu seviye ile başlarsınız
2Havuç satıcısı58...Denemek için biraz daha zaman.
3Salatalık toplayan2.420Artık bina inşa edebilirsin.
4Toy çiftçi6.620Sulama ve besleme yardımcısı sahibi olursun (Normalde premium özellikleri).
5Yabani ot koparan15.620Reklam açabilirsiniz.
6Koçan kıran27.900 
7turp tekmeleyen58.700 
8Domates üreticisi101.700 
9Küçük çiftçi163.100 
10Ispanak toplayan211.900Malesef ücretsiz Sulama ve Besleme yardımcıları gider.Tekrar geri getirmek için premium üyelik gereklidir.
11Yonca toplayan276.900İnek ahırı kurulabilir.
12Kolzapan359.000 
13Karnabahar yuvarlayan467.000 
14Koyun otlatan730.000Koyun ahırı kurulabilir.
15Yeşillik koparan1.190.000 
16Mayonez üreticisi1.750.000Mayonez mutfağı kurulabilir.
17Patates üfleyen2.680.000Premium üyeler için dikim yardımcısı aktifleşir.
18Patates soyan3.900.000Peynir üretebilirsiniz.
19Arı derbiyecisi5.660.000Arıcılığa başlanabilir.
20Yün toplayan7.850.000 
21Mısır kral10.590.000 
22Çiçek toplayan15.300.000 
23Tavuk terbiyecisi20.640.000 
24Organik çiftçi26.020.000 
25Moleküler çiftçi37.340.000 
26Bal patronu50.030.000 
27Böğürtlen toplayan65.160.000Yün topu üretilebilir
28Koyun şefi85.030.000 
29Tavuk eğitmeni108.900.000 
30Büyük çiftçi139.150.000Bonibon üretilebilir
31Arı vızıldatan175.520.000 
32Süt kralı222.430.000 
33Kiraz toplayan276.920.000 
34Yün baronu345.930.000 
35Kral arı429.330.000 
36Zeytin yuvarlayan535.520.000 
37Usta çiftçi667.000.000Son seviye!


My Free Farm Bitkileri



Ürün
FiyatGerekli alanVerim
Çilek1,44 KL15
Ahududu8,75 KL14
Armut52,44 KL49
Ayçiçeği17,80 KL43
Böğürtlen15,63 KL14
Balkabağı3,90 KL17
Buğday0,50 KL22
Ceviz58,13 KL413
Domates1,96 KL15
Elma37,50 KL49
Erik60,25 KL411
Frenk üzümü6,00 KL14
Havuç0,16 KL13
Ispanak3,80 KL14
Kırmızı Lahana18,20 KL113
Kabak3,49 KL17
Karnabahar3,69 KL14
Kiraz51,75 KL411
Kolza2,75 KL43
Kuşkonmaz12,40 KL24
Mısır1,10 KL43
Patates4,38 KL14
Peygamber Çiçeği18,50 KL45
Salatalık0,52 KL13
Sarı Erik16,88 KL46
Soğan2,28 KL14
Turp1,02 KL14
Yabanmersini5,19 KL14
Yeşillik8,05 KL44
Yemlik pancar3,95 KL43
Yonca1,34 KL22
Zeytin66,19 KL413

 

My Free Farm - Hayvansal ürünler



Ürün
Temel üretim süresi1 Beslemeyle kazanılan zaman2 Beslemeyle kazanılan zaman
Bal48:00:00 h01:20:00 h02:40:00 h
Süt12:00:00 h00:15:00 h00:30:00 h
Yün24:00:00 h00:40:00 h01:20:00 h
Yumurta04:00:00 h00:10:00 h00:20:00 h
Hayvanların üretime başlamaları için beslemeniz gerekmektedir. Birden fazla kez besleyerek üretim süresini kısaltabilirsiniz. Süre kısaltma sadece normal üretim süresinin yarısına kadar yapılabilir. Mesela tavuklar 4 saatte yumurtlarlar ,üretim süresini tavukları besleyerek sadece 2 ssaate düşürebilirsiniz. Ahırları 4. ve 5. geliştirme seviyelerine geliştirdiğinizde üretim süresi kısalır ve üretim süresini hayvanları besleyerek normal üretim süresinin yarısından daha fazla düşürebilirsiniz. Her hayvan tabloda verilen süre azaltma seviyesine ulaşmak için 1 yem istemektedir. 2 hayvanınız varsa tabloda yer alan süreyi kazanmak için 2 yem vermelisiniz.
Örnek:
1 tavuk + 1 buğday = 10 dakakika daha hızlı üretim 2 Tavuk + 2 buğday = 10 dakakika daha hızlı üretim 2 Tavuk + 1 Buğday = 5 dakakika daha hızlı üretim 2 Tavuk + 18 Mısır = 2 saat daha hızlı üretim ( daha fazla hızlandırılamaz)

MY FREE FARM IKINCI (2) ÇIFTLIK NASIL ALINIR?

İKINCI (2) RAF NASIL ALINIR?



Oyuna ilk başladığınızda bir çiftlik ve bir raf ile başlarsınız. Bu çiftlikte 6 adet inşa alanı yer alır.Görevleri tamamlayarak 2. bir çiftlik(Görev 23) ve 2. bir raf(Görev 18) kazanabilirsiniz. Premium üyeler görevleri tamamlayarak(Görev 35) 3. bir çiftliğe ve 3. bir rafa(Görev 31) sahip olabilirler.
Bu özellikler görevleri tamamladıktan sonra açılır ve çiftliğinizdeki ana binaya tıklayarak  satın alınabilir.
 
Eşyalar

Yapı marketinden alınan süs ürünleri oyuncu değerlendirmelerine orta düzey bonus kazandırır.
lonca görevleriyle alınan süs ürünleri oyuncu değerlendirmelerine yüksek düzeyde bonus kazandırmaktadır.
Görevler sayesinde kazanılan süs eşyaları, oyuncu değerlendirmelerine çok yüksek bonus kazandırmaktadır.
Oyundaki tüm süs ürünlerinin listesi:
Yapı marketi
Seviye 4
Korkuluk
150 kL
Seviye 5
Oturak
1200 kL
Seviye 6
Yalak
1200 kL
Seviye 7
Bahçe Cücesi
750 kL
Seviye 8
Tuvalet
2100 kL
Seviye 9
Mantar
1200 kL
Seviye 10
Lastik çizme
1500 kL
Seviye 11
Dirgen
3300 kL
Seviye 13
Yol işareti
23 Coin
Seviye 14
Fare
4200 kL
Seviye 16
Koyun
4800 kL
Seviye 18
Mavi koyun
10800 kL
Seviye 20
Kırmızı koyun
12000 kL
Seviye 22
Güvercinlik
79 Coin
Seviye 24
Gübre yığını
14400 kL
Seviye 26
Saman balya
125 Coin
Seviye 28
Traktör lastiği
25 Coin
Seviye 30
Köstebek yuvası
4500 kL
Görevler
Görev 9
Menhir
Görev 15
Bisiklet
Görev 21
Kedi
Görev 27
Kurbağa havuzu
Görev 32
Odunkırma yeri
Görev 37
Tırmanıcı
Görev 41
Mangal
Görev 44
Lastik salıncak
Görev 47
Mısır daireleri
Görev 50
Sevimli çift
lonca görevleri
Görev 1
Mavi Oturak
Görev 5
Gülkemeri
Görev 9
Tavşan
Görev 14
Saman adam
Görev 19
Pulluk
Görev 24
Yeşil koyun
Görev 29
Tahıl tarlasında yatak
Görev 34
Geyikcik
Görev 40
El arabası
Görev 46
Mavi Bahçe cücesi
Görev 52
Güneş şemsiyesi
Görev 58
Kamp Çadırı
Görev 62
Balkabağı
Görev 70
Kuyu


MY FREE FARM - HEDIYE OTOMATI


Kasabadaki hediye otomatını kullanarak, diğer oyunculara hediye gönderebilirsiniz. Hediye otomatında normalde bulunan hediyelerin dışında, özel günler için süpriz hediyeler de yer almaktadır.(ör. Sevgililer günü,yılbaşı vs..). Satın almak istediğin hediyeye tıkla, alıcının ismini ve istersen kısa bir not yaz ve hediyeyi gönder butonuna tıkla. Alıcı hediye aldığına dair bir sistem mesajı ve Bahçe sergisindeki hazine sandığına da gönderdiğiniz hediyeyi alır. Kendinize hediye gönderemezsiniz. İstatistikler kısmında hediye alan, gönderen kişilerin de bir sıralaması yer almaktadır.

MY FREE FARM - HAZINE SANDIĞI


Hazine sandığında, diğer oyuncuların size hediye otomatından gönderdiği hediyeler yer almaktadır. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak istiyorsanız menüden Hediye otomatı ve Bahçe sergisi bölümlerine göz atın.

Burada ayrıca E-mail onayı yaptığınızda kazandığınız hediye ve reklam yaptığınız oyuncuların(Oyuncu premium almalıdır) kazandırdığı hediyeler yer almaktadır.
 
Bu Blog Hilmi Mutlu - Mustafa Katırcıoğlu Projesidir..Bu bLogdan maLesef yazı çalamazsınız çünkü kod ekledim kusura bakmayın emeğe saygı :)