ANDY-AR Temmuz 2010 Seçim Anketi Sonuçları Nasıl

ANDY-AR Araştırma Şirketi Haziran ayı gündem araştırmasının sonuçlarını yayınladı.
3-6 Temmuz tarihleri arasında 20 ilde 125 farklı noktada 1974 kişi ile yüz yüze görüşülerek gerçekleştirilen ankette, Dış politika, Erdoğan’ın liderler zirvesi, Demokratik ve Alevi açılımı, Başbakan Erdoğan’ın siperde çömelmesi, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Gürvil Karakolu’nu ziyareti, Mustafa Sarıgül’ün CHP’ye destek verme kararı ve bu pazar seçim olması halinde oy tercihlerinin ne olacağı konusu araştırıldı.
Seçim Anketinden çıkan sonuçlar aşağıdaki gibidir.

Andy-Ar Araştırma Şirketi Temmuz 2010 Seçim Anketi Sonuçları, secimanket.org

ANDY-AR YÖNETİM KURULU BAŞKANI FARUK ACAR’IN YORUMU…
Bu Pazar günü seçim olsa; Seçimlere bir yıl gibi bir sürenin kaldığı şu günlerde, Ak Partiyine birinci parti konumunu açık ara fark ile sürdürmeye devam etmektedir. Oylarında ufak da olsa bir kıpırdanmanın olduğu iktidar partisinin bugünkü oranı yüzde 40,4 olarak karşımıza çıkmaktadır.
Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığındaki CHP’de gelişim her geçen gün biraz daha ivme kazanır hale geldi. Fakat, Mustafa Sarıgül’ün destek vereceğini açıklamış olmasına rağmen TDH seçmeninin tam olarak CHP’ye henüz kaymadığını söyleyebiliriz.
Seçenekler arasında TDH’nin olmadığı bu araştırmada CHP’nin oy oranı yüzde 28,7’dir. Diğer muhalefet partisi olan MHP’de yavaş da olsa bir düşüş gözlemlenmektedir. Dördüncü parti olarak karşımıza Numan Kurtulmuş liderliğindeki Saadet Partisi çıkmaktadır. Yavaş, ancak istikrarlı yükselişi olan SP’nin oyları yüzde 6,1 olarak saptanmıştır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Bu Blog Hilmi Mutlu - Mustafa Katırcıoğlu Projesidir..Bu bLogdan maLesef yazı çalamazsınız çünkü kod ekledim kusura bakmayın emeğe saygı :)