Kan testi ile artık şizofreni tespit edilebilecek



En ciddi ruhsal hastalık olan şizofreni teşhisinde kullanılacak olan kan testinin bu yıl sonuna kadar kullanıma hazır olacağı belirtildi.

Chemical and Engineering News isimli dergide yayınlanan rapora göre, şizofreninin sadece beyni kuşatmadığını söyleyen araştırmacılar, aynı zamanda vücudun diğer parçalarında görülen belirli proteinlerin seviyelerini de anormalleştirdiğini belirtti.
Makale, İngiltere'de bir grup bilimadamı tarafından yapılan araştırmaya dikkat çekiyorlar. Şizofreni hastalarının beynindeki kimyasalların yüzde 40'ında görülen değişiklikliğin vücudun diğer bölümlerinde de oluştuğu açıklandı. Bilimadamları, şimdi hastalığın gerçek zamanlı durumunu elde etmek için hastaların kanında, cildinde, immün hücrelerindeki bioişaretler üzerinde çalışıyorlar.
Daha önce yapılan birçok araştırmanın, ölen hastalardan alınan beyin dokuları üzerinde yapıldığı da kaydediliyor. Bilimadamları, zaten kanda birkaç şizofreni bioişareti tespit ettiler. Şu anda 2010 yılında şizofreninin teşhis edilmesinde kullanılacak bir kan testini piyasaya çıkarmak için bir firmayla çalışıyorlar.
Halüsinasyonlar ve hayali düşünceleri içeren semptomlarla kendini gösteren bozukluk dünya çapında milyonlarca insanı etkiliyor.

Not:Yazı Alıntıdır..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Bu Blog Hilmi Mutlu - Mustafa Katırcıoğlu Projesidir..Bu bLogdan maLesef yazı çalamazsınız çünkü kod ekledim kusura bakmayın emeğe saygı :)