Asus Diz Üstü Bilgisayar, Asus Laptop, En Sağlam Laptop Markası, Hangi laptop markaları daha sağlam, Netbook, Thoughbook, Toshiba Diz Üstü Bilgisayar,

Hangi laptop markaları daha sağlam; hangi dev isimler sınıfta kalıyor? İşte ilginç laptop gerçekleri.

Standard dizüstü bilgisayarlar oldukça kolay hasar görüyor. Düşürdüğünüzde kırılmayan bir dizüstü istiyorsanız askeri standartlara uygun bir “Thoughbook” almanız gerekiyor.

SquareTrade, bilgisayar garantisi sunan bir firma ve topladığı veriler en az hasar gören, en sağlam dizüstü markalarının Asus ve Toshiba olduğunu ortaya koyuyor. Yapılan araştırma üç yıllık verilere dayanıyor ve sadece kırılma değil, genel olarak arıza verme oranlarını içeriyor.

Bu araştırmanın sonucunda ortaya çıkan ve pek şaşırtıcı olmayan bir sonuç da, 400 dolar altı netbookların kullanımın ilk yılında bozulma oranı dizüstü bilgisayarlardan daha yüksek. Netbooklar daha küçük, daha taşınabilir ama daha düşürülebilir oluyor.

İşte istatistikler
laptop_notebook
SquareTrade’in araştırma için rastgele seçtiği 30.000 dizüstü ve netbook içerisinde Acer, Apple, Asus, Dell, Gateway, HP, Lenovo, Sony, ve Toshiba ürünleri var. Her örnek grupta da en azından 1000 dizüstü yer alıyor.

Ortaya çıkan istatistik şu sonuçları ortaya koyuyor:

Dizüstü bilgisayarların yüzde 31′i satın alındıktan sonraki ilk 3 yıl içerisinde sorun yaşıyor.

Bozulmaların üçte ikisi (Yüzde 20.4) donanım hatasından kaynaklanıyor.

Bozulmaların üçte biri (10.6) kazalardan kaynaklanıyor.

Üreticiler ürünün cinsinden daha önemli. Dizüstü bilgisayarların sağlamlığındaki en önemli etken marka.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 
Bu Blog Hilmi Mutlu - Mustafa Katırcıoğlu Projesidir..Bu bLogdan maLesef yazı çalamazsınız çünkü kod ekledim kusura bakmayın emeğe saygı :)